Den amerikanske senatorn Bernie Sanders talar vid UNI Global Union Congress i Philadelphia

USA:s senator Bernie Sanders, som en förkämpe för arbete, kommer att stå på scenen vid den kommande 6:e världskongressen för UNI Global Union planerad att kick-off den 27 augusti 2023 i Philadelphia Convention Centre.

Senator Sanders, en kraft inom progressiv politik i USA, har länge förespråkat allmän sjukvård, inkomstjämlikhet och arbetstagares rättigheter, vilket gör honom till en passionerad förespråkare för den labourörelsen och social rättvisa.

Generalsekreterare Christy Hoffman uttryckte sin glädje över senator Sanders deltagande i kongressen och sade: "Vi är mycket glada över att välkomna senator Sanders till UNI Global Union Congress. I över 30 år har han använt sin plattform i kongressen för att driva på för social och ekonomisk rättvisa för arbetstagare - inte bara i USA utan i hela världen."

#UNIRISINGTOGETHER:Huvudteman och dagordning

Kongressen kommer att kretsa kring viktiga teman som syftar till att främja arbetstagarnas rättigheter och ta itu med angelägna globala utmaningar. Några av de viktigaste frågorna på dagordningen är följande:

Bygga facklig styrka för alla:Stärka arbetstagarnas inflytande genom att öka antalet fackliga medlemmar genom strategiska organisationsinsatser över hela världen. UNI strävar efter att öka arbetstagarnas inflytande över multinationella företag och förespråkar skydd och utvidgning av den kollektiva förhandlingsrätten.

Ändra reglerna för att hålla företag ansvariga:Säkerställa att företag världen över respekterar arbetstagarnas mänskliga rättigheter. UNI kämpar för att upprätta effektiva och bindande instrument för att hålla multinationella företag ansvariga, med särskild tonvikt på att involvera fackföreningar i alla stadier av bindande due diligence.

Tillsammans för en digital omvandling med delade fördelar för alla:Försöker säkerställa att arbetstagarna får ta del av fördelarna med tekniska framsteg samtidigt som de potentiella riskerna hanteras genom fackföreningsledda initiativ. Eftersom digitaliseringen fortsätter att forma arbetslivet är UNI och dess medlemsförbund fast beslutna att förhandla om effekterna av denna omvandling kollektivt.

Tillsammans för hälsa och säkerhet:Att understryka det post-pandemiska behovet av stark representation på arbetsplatsen och säkerhetsbestämmelser. UNI Global Unionen och dess medlemsförbund kommer att utveckla strategier för att organisera och förhandla kring hälso- och säkerhetsfrågor och främja oberoende hälso- och säkerhetskommittéer.

Kongressenwebbplatsfinns en fullständig förteckning över de teman som kommer att behandlas.

Fler nyheter