På uppdrag av UNI Global Unionens medlemsförbund i 150 länder uttrycker vi vår solidaritet med folket i Turkiet och Syrien efter dagens förödande jordbävning med en magnitud på 7,7. Våra hjärtan går till alla som har drabbats.

Vi sörjer förlusten av minst 20 000 liv och uttrycker våra kondoleanser till de många fler som har skadats eller förlorat sina hem. Vi är stolta över den turkiska fackföreningsrörelsens snabba reaktion när det gäller att tillhandahålla hjälp och skydd för de behövande, och vi ansluter oss till uppmaningen om brådskande internationellt stöd för att rädda dem som finns kvar i spillrorna.     

Tillsammans kommer vi att återuppbygga.

På turkiska nedan:

Bugün gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından, UNI Küresel Sendika Federasyonu'nun 150 ülkedeki üye sendikaları adına Türkiye ve Suriye halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Kalplerimiz depremden etkilenenlerle birlikte atıyor.

Yaşamını yitiren en az 20 000 kişinin yasını tutarken yaralanan ya da evleri yıkılan çok sayıda depremzedeye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hızla ihtiyaç sahiplerine yardım ve barınma imkanı sunan Türk sendikal hareketi ile gurur duyuyoruz ve enkaz altındakilerin kurtarılabilmesi için acilen uluslararası destek yapılması çağrısına katılıyoruz.

Birlikte yeniden inşa edeceğiz.

UNI Europa